FAQ

Fotografen – hvem er jeg

Min base er Nordsjælland, primært i området omkring Helsingør, men jeg tager også gerne til andre steder efter behov.

Jeg fotograferer i naturligt miljø, i stilarter som sort/hvid, creative edit, strobist med mobilt studie og naturligt lys.
Billederne bliver redigeret nænsomt og med respekt for dine behov og ønsker. De færdige billeder kan bruges til plakater, kalendere, visitkort, bogomslag, familiegaver, profilbilleder, modelmapper, reklamefotos og meget mere.

Du få billederne digitalt i højopløsning, klar til brug i det format du ønsker.
Format er JPG i 80-90% kvalitet, og filerne fylder typisk 5-10 MB pr. stk.
Jeg hjælper dig også gerne hvis du ønsker billederne på print fra anerkendte leverandører.

Se flere af mine billeder: på Flickr, www.fotoliv.dk, eller min promotion video på Youtube.

Hvad sker der på en fotosession?

Det er vigtigt at du som model og fotograf snakker sammen både før, under og efter en fotosession. Inden en fotosession har vi ofte haft en god dialog over mail eller telefonen, eller måske har vi aftalt et møde for at tale om dine ønsker og muligheder.

På dagen vil jeg typisk starte med at fortælle om hvordan jeg arbejder, om opgaven og om løst og fast så vi lærer hinanden lidt at kende. Herefter vil vi tage et par prøve skud inden vi går igang.
Efter fotosessionen vil vi i fælleskab se lidt på de forløbige billeder, og vi underskriver kontrakten og aftaler det videre forløb.

Hvordan kan jeg være tryg ved fotografen?

Tag en ven, kæreste, mor eller far med. For det første, så er det afgørende at du som model føler dig sikker og rolig i fotografens selskab. Tal og skriv om hvad du vil lave inden fotosessionen. Min holdning er altid, at din og min sikkerhed og tryghed er afgørende for en god oplevelse.
Hvis du er under 18, så betinger jeg mig altid at du har en voksen med f.eks. mor eller far – ikke at de skal deltage, men blot være i nærheden så vi alle ved at det går som forventet.

Jeg er ny model hvordan kommer jeg igang?

Om du er ny eller trænet er ikke afgørende, når du kontakter mig aftaler vi hvad, hvordan og hvilken type billeder du vil have.
Alle har en god side, og jeg skal nok hjælpe dig til et godt resultat. Du får grundig intro, og tips både før under og efter en fotosession..
Tip: se mine forslag til modellens forberedelse før en fotosession

Hvilken type billeder kan jeg få lavet?

Det er helt op til dig, om det er portræt, model, fashion eller noget helt andet du vil.

Hvad får du hos mig?

Altid forberedelse, tips og tricks både før under og efter et shoot.

Når jeg tager billeder tager jeg altid udgangspunkt i modellens ønsker. Og respektere altid modelens grænser 100%.
Så min første tanke er at du bruger lidt tid på sammen med mig at finde ud af hvad du synes er det fede billede.

De færdige billeder som fremhæver det bedste hos dig, men også gerne i en toning og stil som matcher location, tøj og dig.

Hvor bliver billederne lavet – i et studie eller location?

Igen her er det meget op til dig, jeg lejer gerne studie efter behov. Eller kommer hjem til dig eller finder en rigtig god location, eller noget helt andet..

Hvordan laver vi en aftale?

Jeg laver altid en skriftlig individuel aftale med dig, så vi er enige om hvad og hvordan billederne må bruges bagefter. Det er både din og min sikkerhed for at vi er enige.

Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Tommi Hallum